Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Řezy z lososa s cuketami a rajčaty

07.07.2014 · Žádný komentář · Recepty

Lehké a rychlé jídlo, které je možné výborně rozšířit na celé menu pro hosty.

Ingredience:
4 plátky lososa (po 150 g)
šťáva z 1/2 citronu
sůl
pepř
2 lžíce rostlinného oleje

zelenina:
350 g malých cuket
1 malý stroužek česneku
300 g masitých rajčat
1 lžička čerstvého tymiánu

Postup:
Plátky lososa opláchneme studenou vodou a otřeme do sucha. Případné kosti z páteře odstraníme pinzetou. Maso pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přikryté dáme do chladu.

Cukety omyjeme, odřízneme konce se stopkami, podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme. Rajčata spaříme, stáhneme slupku a odstraníme jejich vnitřek. Potom jejich masitou část nakrájíme na kostičky.

Na pánvi rozpálíme polovinu oleje, vložíme cukety a krátce je opečeme. Přidáme k nim prolisovaný česnek a snížíme teplotu. Potom přidáme rajčata, vše spolu promícháme a okořeníme pepřem, tymiánem a osolíme. Pánev přikryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě po dobu asi 10 minut.

Mezitím si na jiné pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme zbytek oleje, vložíme do něj plátky lososa a teplotu snížíme. Opékáme po každé straně asi 4 minuty. Opatrně obracíme!

Nakonec zeleninu ještě dochutíme a rozdělíme na předehřáté talíře. Plátky lososa položíme na zeleninu a podáváme s bramborami, které jsme ozdobili petrželkou.

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist