Sedmý ročník Francouzského trhu bude slavnostně otevřen ve čtvrtek 10. července v 11 hodin francouzským velvyslancem a až do pondělí 14. července bude každý den od 10:00 do 20:00 hodin nabízet jedinečný gurmánský a kulturní zážitek. Kromě lahůdek francouzské kuchyně se mohou návštěvníci těšit na kvalitní vína, stylovou hudbu a řadu nových vystavovatelů, to vše v bujaré atmosféře francouzských oslav.

Francouzský trh

Malebné náměstí Na Kampě se na pět dní promění v rušnou francouzskou čtvrť a bude lákat kolemjdoucí omamnou vůní lokálních delikates, jakými jsou například burgundští hlemýždi, mořské mušle a bretaňské palačinky. Připravené pochoutky doplní široká nabídka aromatických sýrů a jedinečných uzenin, které ideálně doplní ochutnávku francouzských vín proslavených značek jako například Côtes du Rhône nebo Bordeaux a řadu dalších z oblastí Loiry, Alsaska a Burgundska.

Francouzský trh

Francouzský trh letos vůbec poprvé představí několik novinek, z nichž čestné místo zaujímají ovocná vína VeRy rodinné vinařské společnosti Famille Castel. Tato osvěžující kolekce přináší na trh čtyři harmonická spojení lahodné chuti vína a ovocné svěžesti s využitím přírodního aroma (VeRy Grapefruit, VeRy Peach, VeRy Lime, VeRy Pomegranate) a nechává ožít stoletý francouzský zvyk míchání dobře vychlazeného vína s ovocem. Ambasadorkou těchto osvěžujících vín je Nikol Moravcová a v její společnosti bude možné si VeRy vína na Francouzských trzích vychutnat v nedělní podvečer.

Francouzský trh

Mezi další zajímavé nováčky letošního ročníku patří stánek se specialitami ze sušeného hovězího masa (Pasterma, sušené hovězí maso na pepři); baskický výrobce vepřových specialit s výběrem šunek či klobás například se sýrem feta; samostatný stánek věnovaný pouze oblíbenému francouzskému sýru „Comte“ a stánek s nabídkou korsických výrobků.

Anastasia

Anastasia

Celých pět dní se ponese v rytmu francouzských melodií, nebudou chybět šansony, swing, ani jazz v tradičním i netradičním pojetí a mnohé z nich budou vybízet k tanci. O nezapomenutelný hudební zážitek se postarají dva speciální hosté – francouzská zpěvačka Anastasia, která v sobotu od 18:00 – 19:30 za doprovodu své kytary a kontrabasu představí okouzlující repertoár francouzského šansonu a veselá kapela Les Garcons Trottoirs, která vystoupí v neděli od 17:00 s repertoárem zábavných francouzských písní.

Více informací lze najít na: http://www.francouzskytrh.cz/