Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Srbská fazolová polévka

10.07.2014 · Žádný komentář · Recepty

Tento recept představuje zástupce srbské kuchyně – fazolovou polévku, která svojí sytostí může nahradit hlavní jídlo.

Ingredience:
500 g bílých fazolí
2 l masového vývaru
500 g špeku
3 bobkové listy
3 hřebíčky
2 velké cibule
10 brusinek
sůl
bílý pepř
2 červené a 2 zelené papriky
8 pórků
1 lžička majoránky
2 lžíce sladké papriky
1/4 l zakysané smetany

Postup:
Fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Necháme je okapat a vložíme je do vařícího vývaru.

Přidáme špek, brusinky a oloupané cibule, prošpikované bobkovým listem a hřebíčkem. Lehce okořeníme a vaříme 50 minut.

Vyjmeme cibule a brusinky. Mezitím nakrájíme papriky a po 50 minutách přidáme k fazolím. Vaříme dalších 15 minut.

Poté přidáme na kolečka nakrájený pórek a vaříme dalších 15 minut.

Ochutíme majoránkou, paprikou, solí a pepřem. Zamícháme zakysanou smetanu a podáváme.

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist