Umýt nádobí nebo kuchyňské spotřebič se může zdát jednoduché. Většina by řekla, že na tom nic není. Ale vyplatí se dodržovat určitá pravidla, jinak byste si mohli vaše kuchyňské vybavení zbytečně poškrábat, popř. jinak poškodit.

Mikrovlnné trouby
Akrylové vnitřky otřete horkým roztokem prostředku na mytí nádobí. Nikdy nepoužívejte abrazivní čistidlo. Vnitřky z nerezové oceli vyčistíte přípravkem proti mastnotě ve spreji, ale nastříkejte ho na hadřík, aby se nedostal do ventilace.

Rozptýlení zápachu v troubě
Když troubu nepoužíváte, nechte otevřená dvířka, aby proudil vzduch. Pokud v troubě přetrvává nežádoucí zápach i po vyčištění, zahřejte v troubě plátky citronu ve studené vodě až k bodu varu, pak ještě 20 minut na středním stupni, aby pára procházela ventily. Osušte.

Pracovní plochy z nerezové oceli
K odstranění otisků prstů otřete celý povrch čistým hadříkem s pár kapkami stolního nebo dětského oleje. Pro důkladné vyčištění umyjte roztokem prostředku na mytí nádobí a osušte jemným hadříkem.

Dřevěná krájecí prkénka
Prkénka vydrhněte horkou vodou s přípravkem na mytí nádobí a opláchněte pod velmi horkou vodou. Nikdy neodmáčejte dřevo, protože by nabobtnalo a při vysychání popraskalo. Nechte ho oschnout přirozeně, vždy ho opřete o hranu (jinak se může dřevo zkroutit a také by se urychlil růst bakterií).

Připečené nečistoty na sporáku
Kvalitní čisticí prostředek odstraní z plynových a elektrických sporáků veškerou špínu a mastné skvrny, dokonce i ty odolné a zaschlé. A nemusíte se bát, že choulostivý povrch poškrábe.

Připáleniny v pánvi nebo v hrnci
Nechali jste pánev nebo hrnec stát na vařiči příliš dlouho? Zčernalé dno nebo připálené zbytky nepotěší žádnou kuchařku. Přitom stačí nanést na houbičku krémový čisticí prostředek, nechat chvilku působit a dno nádoby vytřít. Vaše malá nehoda zůstane bez následků.

Potřebujete vyčistit fritovací hrnec
Usazují se Vám na stěnách fritovacího hrnce odolné a mastné zbytky tuku? Naneste větší množství přípravku na houbičku, nechte působit, spotřebič vytřete a usazené skvrny jsou za okamžik pryč.

Usazeniny od čaje
Čaj obsahuje množství barviv, která mohou v hrnečcích a konvicích zanechávat nevzhledné skvrny. Malé množství prostředku na krémové bázi naneseného na vlhkou houbičku snadno vrátí nádobí jeho původní lesk.

Umělohmotné prkénko
Právě jste nakrájeli červenou řepu nebo mrkev a nevíte, jak umělohmotné prkénko vyčistit? Na barevné skvrny použijte čistící přípravek s bělící složkou!

Lednice je za minutu čistá!
Vrchní část a dveře lednice se postupem času pokrývají prachem a mastnotou z kuchyňských výparů. Krémový přípravek to zvládne na jedničku. Vyčistí a nepoškrábe!

Zdroj: www.cif.cz