Váš portál do světa gastronomie

Silikonový vál – náhražka dřevěnného válu?

Silikonový válMožná jste si všimli, že ve vašem okolí hospodyňky stále častěji mluví o silikonovém válu. Jak to? Vždyť se přeci odjakživa v kuchyni používá dřevěnný vál. No asi vás překvapím, ale časy se mění!

Dřevěnný vál na pečení má své výhody, ale i nevýhody. Asi každý si vzpomene na nesutále lepící se těsto při nedostatečném podsypání moukou. A to silikonový vál odstraňuje. Většinou totiž není potřeba podsypávat těsto je přesto možné pohodlně zpracovávat na válu!

Silikonový válJaké jsou jeho další výhody oproti staršímu dřevěnnému řešení kuchyňských válů?
– dokonale přilne ke stolu
– je velmi dobře skladný
– neváží se na něj pachy
– velmi snadno se čistí
– je žáruvzdorný (může být v nouzi použitý jako podložka pro horké nádobí)

Jednu, řekněme, drobnou nevýhodu silikonový vál má. Doporučuje se nepoužívat dřevěnný váleček, aby se předešlo poškrábání silikonového válu, takže je nutné zainvestovat třeba do keramického válečku.

Ale i tak – stále ještě váháte s nákupem silikonového válu? ;)

1 komentář

  1. Shira313

    Túto vychytávku mám od minuloročného ježíška :o) a som veľmi spokojná. Používam drevený valček, nakoľko až tu som sa dozvedela o jeho skrytom nebezpečí :o( Nemám však doteraz pocit, že by ho mohol ohroziť. Čo ja považujem za nevýhodu: treba si dávať poriadný pozor pri vykrajovaní a inom formovaní cesta – v žiadnom prípade nepoužívať nože a iné ostré nástroje. Teší ma, že voči vykrajovátkam je silikónový plát imúnny :o)
    P.S.: Váš web bude pre mňa zdrojom užitočných rád – díky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑