Tentokrát vás ve spolupráci se serverem Gastronaut pozveme na tři lákavé gastronomické akce. Ta první je veletrh Biostyl/Zdraví, který se koná v Praze. A zbylé dvě jsou určené spíše moravským čtenářům. Turisticko-víno poznávající akce Přes 3 sklepy se koná na jižní Moravě. Na té severní se pak můžete zúčastnit jiné vinařské akce – Cuvée 2013 Ostrava. Tak, kam se vydáte?

Biostyl/Zdraví 2013

19. – 21. dubna 2013, Výstaviště Praha – Holešovice

Osmý ročník mezinárodního veletrhu zdravého životního stylu se od letošního roku štěpí na dvě části – BIO a Zdraví. Pokud se zajímáte o biopotraviny, biokosmetiku, přírodní produkty či kvalitní regionální potraviny, vydejte se na holešovické výstaviště. Čekají vás také ukázky zdravého vaření s ochutnávkami, chybět nebudou také odpočinkové zóny, kavárny a čajovny.

Více informací najdete na http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/biostyl-zdravi-2013-5640.html

Přes 3 sklepy

19. – 21. dubna 2013, Vybrané vinné sklepy Mikulov, Bavory, Pavlov, Region Jihomoravský

Přejít Pálavu z Mikulova do Pavlova se dá jedině přes 3 sklepy! V každém vinném sklípku ochutnáte pět vzorků, tak pak raději přidejte do kroku. Ve sklípcích zapojíte nejen chuťové buňky, ale také hlavu – v každé vinné stanici se vás budou ptát, případně budou chtít, abyste soutěžili, snad bude odměnou právě skvělé víno.

Více informací najdete na http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/pres-3-sklepy-5222.html

Cuvée 2013 Ostrava

25. dubna 2013, Zámek Zábřeh, U Zámku 42/1, Ostrava Jih – Zábřeh, Region Moravskoslezský

Podtitul akce: Není cuvée jako cuvée hovoří za vše! Vystavovat a ochutnávat se budou vína nejrůznějších odrůd jak českých tak zahraničních vinařů. Kvalitní cuvée budete moci degustovat na místě i si jej odnést domů. Na Zámku Zábřeh vás čeká i bohatý doprovodný program.

Více informací najdete na http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/cuvee-2013-ostrava-5231.html