Podle názvu se jedná o americkou záležitost, ale výsledek velmi nebezpečně připomíná japonské sushi – nevěříte?

Ingredience:
50 g rýže
1/2 lžičky soli
1 lžička hnědého cukru
1 lžíce rýžového octa
50 g čerstvé tresky
2 malé mrkve
1 list řasy Nori
křenová pasta
2 lžíce sezamových semínek
sójová omáčka
naložený zázvor
řeřicha

Postup:
Rýži se solí uvaříme podle návodu na obalu a přidáme smíchaný ocet s cukrem. Necháme vychladnout.

Rybu nakrájíme na tenké dlouhé plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme nejemno. Na proužky ryby klademe plátek nori, tenkou vrstvu rýže a zeleniny, zabalíme, obalíme v sezamu. Pak rozkrájíme ostrým nožem na kousky. Sushi podáváme se sójovou omáčkou, zázvorem, řeřichou a na proužky nakrájenou zeleninou.