Perníková buchta s jablky a povidlovou omáčkouPokud chcete připravit nějaký rychlý a snadný dezert, tak je perníková buchta s jablky a povidlovou omáčkou přímo ideální volba. Navíc vypadá díky omáčce honosněji ;)

Perníková buchta s jablky a povidlovou omáčkouIngredience:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
4 vejce
1 sáček kypřícího prášku do perníku
1/2 lžičky mleté skořice
1 lžíce kakaa
1/2 hrnku slunečnicového oleje
4 hrnky na kostky nakrájených jablek
1/2 hrnku sušených a nakrájených švestek

na povidlovou omáčku:
2 vrchovaté lžíce švestkových povidel
200 ml červeného vína (suchého)
1 lžíce rumu
1 lžíce medu
3 hřebíčky
1 celá skořice
citronová šťáva a cukr na dochucení

Postup:
Předehřejte troubu na 175°C.

V míse vyšlehejte cukr s vejci. Přidejte mouku, kypřící prášek, skořici, kakao a olej a promíchejte. Pak zapracujte jablka a švestky.

Husté těsto rozetřete do formy o velikosti 20 x 20 cm vyložené pečícím papírem a dejte do trouby na cca půl hodiny. Jakmile se těsto nelepí na špejli, tak stáhněte buchtu papírem z plechu – musí zůstat vláčná.

Omáčku připravíte v kastrůlku. Rozmíchejte povidla se lžící horké vody, vínem, rumem a medem. Přidejte koření a krátce povařte na hladkou hustší omáčku. Dichuťte citronovou šťávou a cukrem.

Po vychladnuutí nakrájejte na řezy a podávejte přelité omáčkou.

Pokud děláte řezy pro děti, tak samozřejmě můžete nepoužít alkohol. I bez něj je omáčka výtečná!

P.S. Za mírně rozmazanou fotku se vám omlouvám – dřív, než jsem stihl dojít pro pořádný fotoaparát, tak návštěva buchtu spořádala… ;)

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!