Perníková buchtaPodzim je pro perníkovou buchtu ideálním ročním obdobím. Je hutná, vláčná, dobře zasytí a koření krásně provoní kuchyň a přilehlé místnosti. Její drobnou nevýhodou je to, že jí vždy bude málo, ale s tím už si nějak poradíme, ne? :)

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
175 g másla
125 g cukru
350 ml malinového sirupu
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
1 lžíce perníkového koření
1,25 lžičky jedlé sody
2 lžíce teplé vody
2 vejce
250 ml mléka
275 g hladké mouky
40 g kakaa

Perníková buchta

Postup:
Troubu rozehřejeme na 170°C. Pečícím papírem vyložíme pekáč o rozměrech 20 x 30 cm.

Do velkého kastrolu dáme máslo, cukr, sirup, skořicí, zázvor a perníkové koření. Za stálého míchání směs rozpustíme a kastrol odstavíme z plotny.

V šálku rozpustíme jedlou sodu ve dvou lžících teplé vody.

Do teplé směsi v kastrolu vmícháme vejce, mléko a sodovou vodu. Pak vmícháme mouku a kakao.

Hotové těsto přendáme do přichystaného pekáče a ihned vsadíme do trouby. Perník pečeme zhruba 45-50 minut, dokud nestoupne do výšky a není pevný. Pod vrchní kůrkou bude zavlhlý, ale to je přesně to, co chceme.

Po vychladnutí můžeme perník podávat.