Dvoubarevná buchtaRecept na dvoubarevnou buchtu mám z kuchařky Iveta a české sladkosti. Z mého pohledu splňuje všechny ty předpoklady pro rychlý, jednoduchý a chutný víkendový moučník k odpolední kávě. A protože si trochu toho sladkého po včerejším sportovním výkonu zasloužím, tak volba byla jasná :) Věřím, že vy si také najdete nějaký ten důvod, proč si dvoubarevnou buchtu upéct.

Dvoubarevná buchta

Ingredience:
250 g másla + na vymazání formy
200 g krupicového cukru
300 g polohrubé mouky + na vysypání formy
150 ml mléka
4 žloutky
4 bílky
1 práček do pečiva
1 vanilkový cukr
1 lžíce kakaa na obarvení poloviny těsta
kůra z poloviny citronu

Post:
Předehřejte troubu na 170°C.

Žloutky vyšlehejte s cukrem a máslem do pěny. Poté zašlehejte mléko. přidejte ostatní suroviny (kromě bílků a kakaa) a vše vyšlehejte do hustší hmoty.

Bílky vyšlehejte dotuha a zvolna metličkou vmíchejte do těsta.

Poté těsto rozdělte na dvě poloviny a do jedné z nich vmíchejte kakao.

Plech vymažte máslem, vysypte moukou a do něj pak střídavě lžící dávejte těsto. Vložte do trouby a upečte dozlatova.