Tento salát může sloužit za vzor zastáncům zdravé výživy. Není v něm ani stopa po majolce či podobných přísadách, které se zhusta do salátů přidávají a tím snižují jejich dietetickou účinnost.

Ingredience:
400 g kuřecích prsíček
olej
sůl
bílý mletý pepř
100 g sterilizovaných žampionů
1 hlávkový salát
60 g tvrdého sýra
4 rajčata
zelená petrželka< na zálivku:
200 g bílého jogurtu
bílý mletý pepř
šťáva z 1 citronu
1 lžička cukru
sůl

Postup:
Kuřecí maso opláchneme, osušíme, vložíme na pánev s rozpáleným olejem, ze všech stran opečeme, podlijeme 2 lžícemi vařící vody a přikryté dusíme 20 minut. Pak jej vybereme, opepříme, osolíme a necháme vychladnout.

Žampiony a maso nakrájíme na plátky, dáme do mísy a promícháme.

Zalijeme zálivkou, zlehka promícháme a necháme odležet.

Salát podáváme na listech salátu, obložený rajčaty a posypaný strouhaným sýrem a nasekanou zelenou petrželkou.