Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Zeleninová polévka se zeleným chřestem

16.05.2014 · Žádný komentář · Recepty

Tato polévka ze sezónní zeleniny je bohatá na minerální látky a vitamíny a má jemnou chuť.

Ingredience:
500 g zeleného chřestu
1/2 celeru
3 malé cukety
2 mrkve
4 brambory
4 velká rajčata
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
1 l zeleninového vývaru
sůl
bílý pepř
1 svazek petrželky

Postup:
Chřest oloupeme v případě, že je jeho slupka nepěkná. Jinak postačí odříznout konce stonků a jeho spodní třetinu. Pak jej nařežeme na kousky dlouhé zhruba 4 centimetry. Celer omyjeme a stáhneme z něj směrem od zdola nahoru ta nejhrubší vlákna. Cukety omyjeme a nakrájíme je na tyčinky.

Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Spaříme rajčata, zchladíme studenou vodou, stáhneme z nich slupku a jejich dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a také nakrájíme na kostičky.

Máslo rozehřejeme ve velkém hrnci a kostičky cibule a česneku v něm osmažíme do sklovita. Přidáme mrkev a brambory a společně krátce smažíme. Přilijeme vývar, hrnec přikryjeme poklicí a dusíme deset minut.

Pak do hrnce přidáme zbylou zeleninu, okořeníme a přikryté dále vaříme 8 minut do měkka. Petrželku omyjeme, osušíme ji a na drobno nasekáme, ale bez větších stvolů, které odstraníme.

Hotovou polévku pak petrželkou posypeme a podáváme.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist