Špagetová hnízda se na talíři vyjímají úplně jinak, než běžná “špagetová motanice”. Vyzkoušejte je a uvidíte, jak se vám bude tato vizuální úprava líbit.

Ingredience:
400 g špaget
350 g mraženého špenátu
200 ml smetany
150 g sýra ricotta
3 stroužky česneku
1 větší cibule
sůl
olivový olej
muškátový oříšek

Postup:
Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.

Na oleji zesklovatíme na drobno nakrájenou cibuli, pak přidáme rozmrazený špenát, který před tím uvaříme.

Ricottu, smetanu a rozetřený česnek vmícháme do částečně zchladlého špenátu a dochutíme muškátovým oříškem.

Promícháme se špagetami, trochu prohřejeme a za pomocí lžíce a vidličky vytvoříme hnízda, která dáme na talíře.