Nestává se příliš často, aby se na našem stole objevil čerstvý fenykl. Dalo by se i trcohu s nadsázkou říct, že to je luxus, když se tak stane. A proč si jej tedy nedat i s luxusní rybou, jakou jistě losos je?

Ingredience:
1 menší fenykl
30 g másla
2 kousky lososa (po 160 g)
sůl
bílý pepř
30 ml vína
30 ml smetany

Postup:
Očistíme a vypereme fenykl a ostrým nožem ho nakrájíme na tenké plátky.

Vymažeme máslem formu do mikrovlnné trouby a urovnáme do ní lososa. Osolíme ho, opepříme a plátky fenyklu rozložíme kolem.

Nakonec vše zalijeme vínem a smetanou a 11-12 minut pečeme v mikrovlné troubě. Kousky lososa i fenykl rozdělíme na dva talíře a ihned podáváme.

Tip:
Nejlepší přílohou k tomuto pokrmu je rýže.