Pikantní může být nejen jídlo například mexické kuchyně, ale i třeba jídlo připravené z něčeho tak neškodného jako jsou těstoviny.

Ingredience:
400 g těstovin penne
6 oloupaných středně velkých rajčat
1 cibule
200 g prorostlé slaniny
2 stroužky česneku
1 pálivá malá feferonka
5-7 lístků bazalky
sůl
60 g strouhaného parmezánu

Postup:
Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.

Rajčata nakrájíme na kousky, odstraníme řapíky a semena. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Nakrájíme slaninu. Prolisujeme česnek.

Osmahneme na pánvi slaninu, přidáme cibuli, feferonku a česnek a vše společně podusíme.

Přidáme rajčata a jemně nakrájenou bazalku. Na mírném ohni chvíli povaříme, osolíme a opepříme.

Vmícháme těstoviny, posypeme parmezánem a podáváme.