Rychlý, snadný, plný vitamínu – přesně takový je tento salát!

Ingredience:
400 g růžičkové kapusty
1 lžíce mandlí
1 lžíce oleje
50 ml zeleninového vývaru
sůl
bílý pepř
nastrouhaný muškátový oříšek
1/4 salátu
2 mandarinky
2 citrony
100 g netučného jogurtu

Postup:
Mandle osmahneme na pánvi bez tuku. Kapustičky omyjeme, velké hlavičky rozpůlíme a osmažíme na oleji. Přidáme vývar a koření. Pod pokličkou povaříme asi 15 minut.

Salát omyjeme a nakrájíme na kousky. Mandarinky oloupeme a nakrájíme příčně na kolečka. Citron očistíme a nastrouháme trochu kůry, šťávu vymačkáme a dvě lžíce šťávy nalijeme na vařené kapustičky.

Zbytek citronové šťávy dobře promícháme jogurtem, solí a pepřem a dokořeníme podle chuti. Zálivkou polijeme salát a podáváme.