Hovězí chilliMěli byste chuť na pálivější hovězí maso, ale nechce se vám dělat veleznámou klasiku chilli con carne? Pak zkuste tento recept, který vyniká snadnou přípravou a lehce dostupnými ingrediencemi. A samozřejmě bezva chutí, po které se utlučete!

Ingredience:
800 g zadního hovězího
1 cibule
4 stroužky česneku
3 chilli papričky
100 ml vody
3 lžíce olivového oleje
1 lžička oregana
1 lžička koriandru
1 lžička římského kmínu
1 lžička sladké papriky
1 lžička cukru
1 lžička soli
1 bobkový list
2 lžíce hladké mouky
750 ml hovězího vývaru
100 g kukuřice (i mražené)

Hovězí chilli

Postup:
Maso očistíme a na krájíme na nudličky široké asi 1 cm a dlouhé cca 3 cm. Oloupeme cibuli, a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek pak nasekáme nahrubo.

100 ml vroucí vody dáme očištěné a semínek zbavené chilli papričky a necháme cca 3 minuty vařit. Potom je i s vodou rozmixujeme.

Na pánvi na rozehřátém oleji zprudka osmahneme nakrájené hovězí maso. Vyjmeme ho ven a do pánve dáme cibuli, kterou pomalu orestujeme dozlatova. Přidáme česnek, pak oregáno, papriky, římský kmín, koriandr, cukr, sůl, bobkový list a rychle promícháme. Zaprášíme moukou a rychle orestujeme.

Hovězí chilli

Pak vše přendáme do pekáčku vhodného pro pečení v troubě. Zalijeme rozmixovanými chilli papričkami, přilijeme hovězí vývar a osolíme.

Přidáme maso a kukuřici, přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby asi na hodinu při 200°C.

Poznámka: Inspirací pro tento recept mi byl recept z knihy Svět na pánvi aneb Cesta k šéfkuchařské čepici, o které si již brzy přečtete zde na webu.