Zelňačka patří k typickým českým receptům a není divu. Polévka je to výborná a výživná! A jak už to tak bývá u podobných tradičních receptů, tak platí pravidlo „co rodina, to zaručeně nejlepší recept na zelňačku“. Že mám pravdu? :)

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
sklenice kysaného zelí
brambory
1 cibule
kousek uzeného masa
kelímek kysané smetany
máslo
mouka
sůl
kmín

Postup:
Ze lžíce másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme cca 1,5 l vody, přidáme pokrájené brambory, sůl, kmín a vaříme doměkka.

Potom přidáme zelí (bez nálevu) a vaříme, až změkne. Dochutíme kysanou smetanou, osmaženou cibulkou a pokrájeným uzeným.

Pokud je třeba dokyselit, použijeme nálev ze zelí. Polévka má být pěkně hustá a hladká.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!