Cider je u nás hitem poslední doby. Jedná se o velmi příjemné pitivo, ale lze z něj také připravit polévku. Nevěříte? Pak zkuste tuto ciderovo-sýrovou polévku!

Ingredience:
1 šálek nastrouhaného jablka
0,25 šálku nasekané cibule
4 lžíce másla
0,25 šálku mouky
2,5 šálku mléka
2 šálky sýru čedar
0,25 lžičky soli
0,5 lžičky muškátového oříšku
0,5 láhve cideru F. H. Prager

Postup:
Cibulku necháme na másle „zesklovatět“. Přidáme jablko a vše vaříme doměkka. Do takto připravené směsi přidáme mouku a vytvoříme hladkou směs, do které vmícháme mléko a cider F. H. Prager. Směs za občasného míchání vaříme na mírném ohni dokud nezhoustne. Následně do ní přidáme sýr a koření. Mícháme, než se sýr rozteče. Nakonec polévku ozdobíme trochou muškátového oříšku.