Sýrové koláčkyMáte chuť na tak trochu hutnější koláčky plněné sýrem? Já je miluju, když se například vrátím domů odněkud z venku, je mi zima a pan Hlad se v bříšku ozývá. A až je ochutnáte, tak se mi vůbec nebudete divit, že se na ně kolikrát těším tak, že domů skoro běžím :)

Ingredience:
balíček listového nebo křehkého těsta
5 g másla

Na sýrovou náplň:
200 g sýr Appenzell Classic
150 g racletový sýr
1 lžíce hladké mouky
2 dl mléka
1,8 dl smetany
3 vejce
1?4 lžičky soli
trochu pepře a muškátu

Sýrové koláčky

Postup:
Z listového těsta vykrájíme kolečka o průměru cca 10 cm a vyložíme jimi vymazané formičky. Těsto propícháme na několika místech vidličkou.

Oba druhy sýrů nastrouháme do mísy, přisypeme lžíci mouky, přidáme mléko, smetanu, vejce, sůl, pepř a muškátový ořech. Vše dobře promícháme a rozdělíme do těstem vyložených formiček.

Pečeme při 220 stupních 20-30 minut v dolní části vyhřáté trouby.

Varianta: Sýr Appenzell nahradíme jemným Tilsit a Raclette Vacherin.

Sýry pro tento recept zakoupíte například v prodejně švýcarských sýrů www.swisscheese.cz