Zapečené rybí filé je tak trochu klasický a ověřený recept. Takže na něm něco musí být, ne? Však ochutnejte sami!

Ingredience:
6 porcí filé (kostky)
1 zakysaná smetana
2 vejce
1 cibule
8 lžic kečupu
1 lžička grilovacího koření
kmín
citrónová šťáva
sůl
1 cibule
olej
několik kapek worchesterové omáčky
100 g strouhaného tvrdého sýra
3 lžíce strouhanky

Postup:
Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet.

Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou vody a dusíme na mírném ohni asi 10 minut.

Mezi tím připravíme omáčku ze zakysané smetany, grilovacího koření, kečupu, worchesterové omáčky a vajec. Vše dobře promícháme.

Filé odstavíme z ohně a touto omáčkou ho úplně zakryjeme, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a upečeme v troubě do růžova.

Podáváme s bramborovou kaší.