Chutný předkrm či příloha k pokrmům z masa nebo ryb, plná vitamínů.

Ingredience:
1/2 hlávky ledového salátu
450 g hrášku (v nouzi může být i mražený)
2 jarní cibulky
1 lžička cukru
2 lžíce máslových vloček
sůl
bílý pepř

Postup:
Salát očistíme, vypereme, osušíme a nakrájíme na proužky asi 2 cm široké. Polovinu dáme do středně velkého rendlíku nebo hlubší pánve. Hrášek dáme do rendlíku na salát.

Jarní cibulky očistíme, nasekáme a spolu s cukrem jimi posypeme hrášek. Pak ho ještě posypeme vločkami másla a překryjeme zbylým salátem.

Směs dusíme pod pokličkou asi 4-5 minut, až je hrášek zcela měkký. Rendlíkem přitom občas potřeseme. Hrášek pak přisolíme, opepříme, upravíme se salátem na mísu a ihned podáváme.