Pod tímto tajemným názvem se skrývá překvapivě lahodný teplý předkrm s parmskou šunkou a telecími řízky.

Ingredience:
4 plátky parmské šunky
8 lístků šalvěje
8 velmi tenkých telecích řízků
černý pepř
2 lžíce olivového oleje
1 dl vína marsaly
100 ml smetany
sůl

Postup:
Plátky šunky rozpůlíme. Lístky šalvěje omyjeme a lehce osušíme. Řízky opepříme a na každý položíme plátek šunky a šalvějový lístek. Oboje připevníme párátkem.

Olivový olej zahřejeme na pánvi a řízky opékáme asi 2 minuty po každé straně. Potom je z pánve vyndáme a udržujeme v teple.

Přebytečný olej slijeme. Vypečenou šťávu rozředíme marsalou a smetanou a okořeníme solí a pepřem.

Řízky upravíme na talíře, přelijeme šťávou a ihned podáváme.

Nejvhodnější přílohou je bílé pečivo, veka nebo bageta.